Ormanlardaki bekçiler resepsiyonist yapılmış

Haber Giriş : 05 Eylül 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Orman Bakanı Osman Pepe, geçmiş dönemlerde orman muhafaza memurlarının sosyal tesislerde resepsiyonist olarak görevlendirildiğine dikkat çekti. Bakan Pepe, 700 kişiyi asli görevine döndürdüklerini de söyledi.

Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, son 10 yıl içinde yılda ortalama 14 bin hektar orman alanı yanmasına rağmen bu yıl yanan orman alanının 3 bin hektara indiğini açıkladı. Pepe, Orman Genel Müdürlüğü'nün geçen yıl 100 milyon dolar kar ettiğini açıkladı. Pepe, geçmiş dönemlerde orman muhafaza memurlarının sosyal tesislerde resepsiyonist olarak görevlendirildiğini söyledi.

Pepe, geçen yıl yanan orman arazisinih 6 bin 500 hektar olduğunu belirtirken, "Bu rakamı bu yıl yarı yarıya indireceğiz. Türkiye'de bazı şeylerin yapılabileceğini, sessiz sedasız başarılabileceğini ortaya koyuyoruz. Tam bir takım ruhu içinde hareket ettik. Çok büyük organizasyon apıyoruz. Son 60 yıla imza atıyoruz. Bakanından işçisine kadar herkes can siperane koşturuyor. Bir karış ormanın yanmaması için canlarını bile feda ediyorlar" diye konuştu.

Geçen yıl 120 bin hektar ağaç dikildiğini belirten Pepe, "Bu yıl 130 bin hektar dikmeyi hedefliyoruz. İki yıl içinde toplam 250 bin hektar dikmek istiyoruz. 2-B'lerle ilgili alanların yarısını iki yıl içinde diktik. Kastamonu, Sinop ve Artvin'in köylerinden büyük şehirlere göç olması orman alanlarını arttırıyor. Vatandaş şehre gidiyor, 10 sene ekip biçmediği tarlası orman oluyor. Geldiği zaman ormanlık olmuş arazilerine dokunmuyor. Köyden şehre göçün böyle bir faydası oluyor" dedi.

Patara Plajı'nı 25 kata kiraladık

Pepe, "Milli parklardaki tesisleri kiraladık. Buralardaki kiralamalarla ciddi bir istihdam sağladık. Antalya'da meşhur Patara Plajı vardır. Köy tüzel kişiliği işletiyordu. 18 milyar liraya işletiyordu. İhaleye çıktık. Milletvekilleri, belediye başkanları ve köy muhtarları gelerek, 18'i 25'e çıkartalım köy tüzel kişiliği devam etsin, dediler. 'Kusura bakmayın, size veriyoruz, üçüncü şahıslara veriyorsunuz' dedim. İhaleye çıktık 625 milyara verdik. Yani tam tamına 25 katına verdik" dedi.

Şehit mezarlarını ihya edeceğiz

Gelibolu'daki şehitlikleri ve milli parkla ilgili projelerin hızla devam ettiğini belirten Pepe, şöyle konuştu: "Milli parklar içindeki orijinal mezarları ihya ediyoruz. 90. yıl törenlerine kadar gerçek mezarlıkları bitireceğiz. Koç Grubu'ndan Seddül Bahir'deki Deniz Müzesi ile ilgili çalışmamız var. Koç Grubu'na tekeşekkür ediyorum. Gelibolu'na 2004 yılı içinde 1,5 milyon insan geldi. Çanakkale'de şehit düşenlerin manevi huzurlarını rahat ettirecek, onlara gerekli saygıyı, hürmeti gösterecek çalışma yapıyoruz."

Pepe: 100 milyon dolar kâr ettik

Orman Genel müdürlüğününün bugüne kadar zarar eden bir kurum olduğunu hatırlatan Pepe şöyle konuştu: "Orman Genel Müdürlüğü Ankara'da vergi rekortmenleri arasında 4. sıradadır. Bu genel müdürlük zarar eden bir genel müdürlüktü. 100 milyon dolar kar eti. Özel sektörde yöneticilik yapmış biriyim. Üretimi ne zaman yapmamız lazım geldiğini, hangi mevsimde neyi üretmemiz gerektiğini takip ediyoruz. Fiyatlar düşerken üretimi kıs, artarken arttır yöntemini kullandık. Şimdi kızılçam üretimi yapmıyoruz. Geçmiş dönemlerde her zaman üretim yapılıyordu ve kayın ağaçları depolarda çürüyordu. 1 milyara satılacak olan ürünü 100 milyona bile satamıyorlardı."

'Sosyal tesisleri sattık'

Orman muhafaza memurlarının sosyal tesislerde resepsiyonist olarak kullanıldığını açıklayan Pepe, "Sosyal tesisleri kapatınca ne sağladık? Orman muhafaza memuru sosyal tesisi bekliyor, resepsiyon görevlisi olarak görev yapıyordu. Orman muhafaza memuru açığı olmasına rağmen resepsiyonda görev yapıyordu. Orman emvali ile uğraşan kişilerin satış zinciri içersinde almaları gereken sevk irsaliyesi meselesini düzenledik. Bunu yaparak 700 kişiyi asli görevine döndürdük. Her seferinde sevk irsaliyesi kesiliyordu. Büyük bir bürokrasiyi ortadan kaldırdık" dedi.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber